Ga jij voor advies liever naar 1 persoon die van veel een beetje weet of naar meerdere professionals die van iets álles weten?

Ja, je kunt álles zelf doen. Training geven, fysio behandelingen, massage, voedingsbegeleiding, coach sessies etc. etc. Maar soms gaat het een ten koste van het andere. Waar haal jij de meeste energie uit, wat vind jij het leukste om te doen? Focus jouw aandacht en tijd daarop. Voor alle andere diensten die kunnen bijdragen aan het welzijn van jouw klanten.. zoek samenwerkingen.

Jij hebt een vertrouwensband opgebouwd met jouw klanten, dus wanneer jij iemand aanbeveelt op basis van wensen of klachten zullen ze eerder geneigd zijn om de dienst bij deze professional af te nemen.

Win-win-win

Jouw klanten zullen jou ook in vertrouwen nemen wanneer de service niet was wat ze ervan verwacht hadden of juist wel. Deze feedback kun jij delen met je partner, zodat deze de dienst weer kan verbeteren. Want hoe meer klanten tevreden zijn na doorsturen, hoe meer jij er doorstuurt.

Kickback

Wanneer je samenwerkingen aan gaat met andere professionals is afspraken maken over een kickback zeker aan te raden. Denk hierbij aan de volgende opties.

  • Percentage of vaste fee
  • Alleen over de eerste afspraak? Over iedere afspraak of over een traject of abonnement?
  • Ook korting voor de klant. Voorbeeld: Jij krijgt 10%, maar kiest voor 5% en het andere bedrijf geeft de klant ook 5% korting bij de eerste afspraak.
  • Hoe wordt dit bijgehouden (bijvoorbeeld een kaartje met korting)
  • Hoe wordt dit berekend/betaald?

Don’ts

Het is af te raden dat je elkaar ‘in natura’ betaald met een product of een dienst.

Do

Maak vooraf duidelijke afspraken. Het doorsturen van klanten zal niet evenredig verlopen. Dus wanneer er geen afspraken zijn en de een meer klanten kan doorsturen dan de andere, zal hier een discussie over kunnen ontstaan.

Pay n Plan Promotors Programma

Ook wij belonen onze klanten wanneer zij ons aanraden bij hun netwerk. Dit doen wij onder het Promotors Programma. Wanneer iemand klant wordt ontvang jij zolang jullie beide klant zijn maandelijks* een kickback. En ook jij mag korting weggeven aan jouw netwerk. Vraag ons naar de volledige voorwaarden.

*Uitbetaling gebeurt per kwartaal.

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN